Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Debat: Haïti 1 jaar later
7 januari 2011 |

Debat: Haïti 1 jaar later

Op woensdag 12 januari organiseert het Nederlandse Rode Kruis een debat over Haïti in het Humanity House. Die dag is het exact een jaar geleden dat het land werd getroffen door de aardbeving.

 
Al voor de ramp balanceerde Haïti op de rand van de afgrond. Nog altijd krijgen honderdduizenden mensen medische hulp, vaccinaties, schoon water en sanitaire basisvoorzieningen. Nog eens honderdduizenden meer kregen tentmaterialen en essentiële noodhulp. De eerste activiteiten van wederopbouw zijn begonnen. Het herbouwen en repareren zal nog jaren duren.

Noodhulp Haïti 

Tijdens het debat staat de noodhulpoperatie in Haïti centraal. Daarbij komen verschillende vragen aan de orde. Hoe komt het dat na een jaar ruim 1 miljoen Haïtianen nog onder tentzeilen leven? Maken hulporganisaties Haïtianen afhankelijk van hulp? Waar is het geld gebleven?
 
Deelnemers zijn onder andere Thea Hilhorst (Hoogleraar Humanitaire Hulpverlening en Wederopbouw), Cees Breederveld (Directeur Nederlandse Rode Kruis) en Kathleen Ferrier (fractielid CDA).  

Aanmelden

Het debat start om 20.00 uur in het Humanity House in Den Haag. De deuren zijn vanaf 19.45 uur geopend. Aanmelden kan via e-mail: aanmelden@humanityhouse.org (o.v.v. Debat Haïti 12 januari).

 RODE KRUIS: DOSSIER HAÏTI

Kan de in eigenschap Koppeling naar inhoud opgegeven URL niet ophalen. Raadpleeg uw sitebeheerder voor assistentie.

Share |