Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Eerste editie hike+bike groot succes
24 mei 2011 |

Eerste editie hike+bike groot succes

Op zaterdag 21 mei vond de eerste editie van hike+bike plaats. Na bemoedigende woorden van Cees Breederveld, startten afgelopen zaterdag bijna 200 deelnemers aan de verschillende afstanden van hike+bike. Dankzij alle deelnemers, vrijwilligers, hulpverleners én de weergoden was de eerste editie van hike+bike een groot succes!
 

Opbrengst van hike+bike

In totaal hebben de deelnemers van hike+bike tot nu toe meer dan € 65.000,- opgehaald. De opbrengst gaat naar de hulpverlening van het Nederlandse Rode Kruis. Hulp van het Rode Kruis is overal nodig. In Nederland, bij evenementen die u met veel plezier bezoekt, bij nationale rampen, maar ook gewoon bij u om de hoek. En in het buitenland. Om noodhulp te bieden, te helpen aan de wederopbouw van een land of om de risico’s op een ramp te voorkomen.  

Wilt u altijd op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief! 

Sponsorwandel- en fietstocht

Bijna 40 teams stonden zaterdag aan de start om er met elkaar een fantastische dag van te maken. De meeste teams hebben de afgelopen maanden hard getraind en zich ingespannen om met elkaar geld op te halen voor het Rode Kruis.

De teams konden kiezen uit korte en lange afstanden. Er waren fietsafstanden van 70 kilometer en 160 kilometer. Bij de loopafstanden konden de deelnemers keuzen tussen 17,5 kilometer en 40 kilometer. Langs de route stonden Eerste Hulp vrijwilligers van het Rode Kruis klaar om geblesseerden te helpen.

'We hebben 74 km in 2,5 uur gefietst'

Team TZorg kwam als eerste team binnen. ‘We hebben 74 km gefietst in 2,5 uur. Dat is dus een mooie tijd. Het was een prachtige route en we hoefden alleen te stoppen bij de checkpoints. Het ging gewoon heel lekker. Ik ben niet echt kapot maar het is wel warm hoor! Volgend jaar proberen we misschien de 160 km wel.....’.  

Meld u aan voor hike+bike 2012!  

Wilt u volgend jaar mee doen, of wilt u meer weten over hike+bike? Ga dan naar www.hikebike.nl.