Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Extra bijdrage Nationale Postcode Loterij redt nomadenfamilies in Mongolië
10 februari 2011 |

Extra bijdrage Nationale Postcode Loterij redt nomadenfamilies in Mongolië

Het Nederlandse Rode Kruis ontvangt van de Nationale Postcodeloterij een extra bijdrage van 1,3 miljoen euro. Dat werd gisteren bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala van de grootste goededoelenloterij van Nederland. Het bedrag is bestemd voor het project ‘Nieuwe bronnen, nieuwe kansen, drinkwater en hygiëne voor gestrande nomadenfamilies in Mongolië.’ 

 

 

Mongolië is een prachtig land met uitgestrekte toendra’s, hoge bergen en de bekende Gobi woestijn. Dit boeiende land met zijn trotse, krachtige inwoners kent ook een andere kant. Dagelijks leveren duizenden nomadenfamilies een keihard gevecht tegen armoede en extreme weersomstandigheden. Na het verlies van al hun vee als gevolg van extreem koude winters en droge zomers zijn ze van het platteland naar de grote stad vertrokken. Hier komen ze terecht in krottenwijken, waar er een gebrek is aan sanitaire voorzieningen en besmet drinkwater hun grootste vijand is.

Dankzij de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij kan het Rode Kruis weersbestendige waterkiosken bouwen en voorlichting geven. Hiermee redden we duizenden mensenlevens.

De Nationale Postcode Loterij keert dit jaar een recordbedrag van 270 miljoen euro uit aan 83 goededoelenorganisaties. Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in museum Singer Laren was ook Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden als speciale gast aanwezig. Ze sprak de aanwezige goede doelen toe over het belang van hun werk.