Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Feestelijke lancering Prinses Margriet Fonds in Carré
12 september 2011 |

Feestelijke lancering Prinses Margriet Fonds in Carré

Het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds is maandavond 12 september op feestelijke wijze gelanceerd. Speciaal voor de start van het fonds vond er een benefietavond plaats in theater Carré. Prinses Margriet, haar man Pieter van Vollenhoven en leden van hun gezin waren hierbij aanwezig. Het Prinses Margriet Fonds start met bijna 1,1 miljoen euro in kas.

 

Rampenvoorbereiding

Het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds is vernoemd naar Prinses Margriet als dank voor haar jarenlange inzet voor het Rode Kruis. Het fonds is bedoeld projecten op het gebied van rampenvoorbereiding.

Met het geld uit het fonds wil het Rode Kruis kwetsbare gemeenschappen weerbaarder maken door het geven van voorlichting en training op het gebied van rampenvoorbereiding en het voeren van gerichte acties om risico’s op rampen verminderen.

Benefietavond

De benefietavond werd gepresenteerd door Ivo Niehe, in samenwerking met Rode Kruis ambassadeurs Irene Moors, Floortje Dessing en Erik Corton. René Froger, Hans Liberg, Wouter Hamel en dansgezelschap Introdans traden op.
 
 

 PRINSES MARGRIET FONDS

Kan de in eigenschap Koppeling naar inhoud opgegeven URL niet ophalen. Raadpleeg uw sitebeheerder voor assistentie.

 Prinses Margriet over haar nieuwe fonds in Nieuwsuur