Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 SHO: giften Pakistan vrijwel volledig besteed
15 december 2011 |

SHO: giften Pakistan vrijwel volledig besteed

Het geld dat is ingezameld via Giro 555 voor de overstromingen in Pakistan is bijna helemaal besteed. Dat hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) donderdag bekend gemaakt.

 
In totaal is er bijna 27.5 miljoen euro opgehaald. Bij de start van de actie spraken de SHO af de opbrengst binnen een jaar te besteden aan noodhulp. Een klein deel (0,3%) is nog niet uitgegeven. Dit bedrag wordt op dit moment ingezet voor hulp aan slachtoffers van de overstromingen die afgelopen zomer plaatsvonden. 

Opbouw en herstel

De deelnemende hulporganisaties hielpen slachtoffers het afgelopen jaar met voedsel, drinkwater, medische zorg en onderdak. Ook hebben zij zaden, kunstmest en gereedschap verstrekt en zijn huizen en scholen hersteld.  

Shah Nawaz kreeg hulp

Shah Nawaz is een van de getroffenen die hulp kreeg. "Toen we het water aan zagen komen, schrokken we enorm. We gristen wat kleding en eten bij elkaar en vluchtten de bergen in. Daar overleefden we dankzij het beetje voedsel dat we bij ons hadden. Na dagen van wanhoop zagen we ineens vrachtwagens aankomen met hulpgoederen. Ik was zo blij. In een dorp verderop konden we een mobiele kliniek bezoeken. Ook kregen we hulp bij het herbouwen van onze huizen."

Overstromingen

In de zomer van 2010 werden 18 miljoen mensen in Pakistan getroffen door de zwaarste overstromingen in de geschiedenis van het land.

Lees meer over de hulp van de SHO in Pakistan:

Eindrapport Pakistan SHO