Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Gratis online EHBO-cursus tijdens vakantieperiode
1 juli 2011 |

Gratis online EHBO-cursus tijdens vakantieperiode

Drie op de vier Nederlanders weet niet goed wat ze moeten doen bij kleine ongevallen als verslikking, snijwonden en botbreuken. Dit bleek uit eerder onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van het Rode Kruis. De hulporganisatie vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten wat ze moeten doen bij de zeven veel voorkomende ongevallen, zoals een brandwond of verslikking. Het Rode Kruis kan de EHBO online cursus, die normaal € 12,95 kost, gratis aanbieden dankzij de Nationale Postcode Loterij. Deze aanbieding is geldig tot en met 31 augustus 2011. 
 

Les van Irene Moors 

De EHBO online cursus duurt ongeveer een uur. Rode Kruis ambassadeur Irene Moors neemt de deelnemers stap voor stap mee door de Eerste Hulp theorie. Deelnemers krijgen daarnaast simulaties van ongevallen te zien waarbij ze zelf opdrachten tot Eerste Hulp handelingen moeten geven. Hierdoor leren ze op een simpele manier wat te doen bij veel voorkomende ongevallen.  

EHBO tips voor vakantiegangers

Om strandgangers, zonaanbidders en wandelaars nog wat extra tegemoet te komen, geeft het Rode Kruis op haar website tien specifieke Eerste Hulp tips voor vakantiegangers. Tijdens de zomerperiode en op vakantie komen veel mensen in aanraking met allerlei  zomerse kwalen en ongemakken.
 
Insectensteken en kwallenbeten zijn de grote boosdoeners op het strand. Deze worden op de voet gevolgd door snijwonden van achtergebleven glaswerk en schelpen. In de EHBO tips staat aangegeven wat u het beste kunt doen bij bijvoorbeeld een kwallenbeet​. Ook de symptomen van andere zomerse ongemakken komen in de Eerste Hulp tips voor vakantiegangers aan bod.  

Lees ook:

​​​

 EHBO online cursus

 EHBO

Download nu de EHBO app

Download de Eerste Hulp app voor Android en iPhone