Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Haïti: van noodhulp naar wederopbouw
22 april 2011 |

Haïti: van noodhulp naar wederopbouw

De deelnemers van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben een tweede nieuwsbrief over de situatie in Haïti uitgebracht. In deze nieuwsbrief blikken we terug op wat er in het afgelopen jaar is gebeurd. Zo melden we waar de giften op giro 555 naartoe gaan en welke resultaten er zijn geboekt Ook leggen we uit waarom de wederopbouw moeizaam verloopt. 
 

Ruim 41 miljoen uitgegeven aan hulp voor slachtoffers

In 2010 hebben de SHO-deelnemers ruim 41 miljoen euro uitgegeven aan hulp voor de slachtoffers. Dit bedrag is grotendeels besteed aan noodhulp, zoals het uitdelen van water, tenten en medicijnen. Tot 2015 werken de hulporganisaties met SHO-gelden mee aan de wederopbouw van het land.

Werkzaamheden Rode Kruis in Haïti

Het Rode Kruis heeft honderdduizenden Haïtianen geholpen aan onderdak. Het Rode Kruis heeft keukensets, emmers, klamboes jerrycans, dekens, matrassen en andere primaire noodhulpgoederen uitgedeeld aan de slachtoffer. Op het moment werkt het Rode Kruis in grote delen van Haïti aan water en sanitatieprojecten.  Daarnaast kregen 2.645 families een tijdelijk huis.

Aardbeving op 12 januari 2010

Op 12 januari 2010 werd Haïti getroffen door een aardbeving van 7.0 op de schaal van Richter. In enkele minuten vielen er 220.000 doden. Driehonderdduizend mensen raakten gewond en 1,5 miljoen mensen raakten dakloos. De SHO startte op 13 januari 2010 een Nationale Actie, 'Help slachtoffers aardbeving Haïti'. Deze actie bracht ruim 111 miljoen euro op. 

 RODE KRUIS: DOSSIER HAÏTI

Kan de in eigenschap Koppeling naar inhoud opgegeven URL niet ophalen. Raadpleeg uw sitebeheerder voor assistentie.

Share |