Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Het Rode Kruis bedankt ANWB
23 juni 2011 |

Het Rode Kruis bedankt ANWB

Vandaag heeft het Rode Kruis een cheque van  48.500,- euro van ANWB ontvangen. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar de Eerste Hulp actviteiten van de hulporganisatie. Hiermee geeft ANWB aan dat zij achter de Eerste Hulp activteiten van het Rode Kruis staat! 

Eerste Hulp activteiten Rode Kruis 

Het Rode Kruis staat symbool voor hulp aan mensen in nood. Wereldwijd zijn we een van de grote spelers op het gebied van Eerste Hulpverlening en Eerste Hulp onderwijs. Niet alleen de Eerste Hulpverleners van het Rode Kruis kunnen Eerste Hulp verlenen. Ook omstanders kunnen directe hulp verlenen.

Eerste Hulp kennis beschibaar voor iedereen

Het is slecht gesteld met de Eerste Hulp kennis in Nederland. Slechts één op de 30 personen (3,2%) beschikt over Eerste Hulp vaardigheden. Uit onderzoek van het Internationale Rode Kruis in 2009 bleek dit niveau vergelijkbaar met landen als Servië (3%), Kirgizië (1,2 %) en Azerbeidzjan (0,6%) tegenover 80% in landen als Duitsland en Oostenrijk. Test uw Eerste Hulp kennis met een leuke kennistest! Cees Breederveld, directeur van het Nederlandse Rode Kruis: ''Eerste Hulp vóór iedereen, dóór iedereen, dat is de ambitie van het Nederlandse Rode Kruis. Iedereen heeft een verantwoordelijkheid om anderen in nood te helpen. Wij vinden het onze taak om Eerste Hulp kennis ruimschoots toegankelijk en beschikbaar te maken."  

Vergroot uw kennis over Eerste Hulp!

Op onze website vindt informatie over EHBO cursussen, tips en Eerste Hulp instructies. Daarnaast hebben wij ook boeken en apps die u helpen uw kennis over EHBO te vergroten. Ga naar www.rodekruis.nl/ehbo.  

Lees ook:

 EHBO

Download nu de EHBO app

Download de Eerste Hulp app voor Android en iPhone