Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Honderden mensen ontmoeten elkaar tijdens XL Dag
22 juni 2011 |

Honderden mensen ontmoeten elkaar tijdens XL Dag

Dinsdag 21 juni was de tweede editie van de XL Dag. De dag stond in het teken van sociaal contact. 600 Gasten en 300 vrijwilligers deden mee aan de XL lunch en XL bioscoop. De dag werd georganiseerd door KPN Mooiste Contact Fonds in samenwerking met het Rode Kruis en Resto VanHarte. 

Sociale contacten waardevol 

Sociaal contact lijkt vanzelfsprekend, maar voor veel mensen in Nederland, jong en oud, ontbreekt het simpelweg aan de mogelijkheid om anderen te ontmoeten. Tijdens de XL lunch en de XL bios genoten de deelnemers van het saamhorigheidsgevoel.
 
XL lunch
Op het Maanplein in Den Haag konden de deelnemers in de ochtend aanschuiven aan de langste lunchtafel van Nederland. De gasten werden bediend en konden zo - samen met de vrijwilligers - genieten van een feestelijke maaltijd.
 
XL bios
In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Groningen hebben de gasten in de bioscoop gekeken naar de film Ja Zuster, Nee Zuster.

Bekijk hieronder het nieuwsitem van RTV Oog.

Altijd op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u nu aan voor onze digitale nieuwsbrief!​​​

XL Dag 2011

De tweede editie van de XL Dag was een groot succes. Marion Koopman van KPN is blij met het verloop van deze dag: 'Het is zo fantastisch om te zien dat zoveel mensen elkaar ontmoeten, contact leggen en hopelijk onderhouden. Eenzaamheid is een enorm probleem in Nederland. Het voelt dan ook goed dat het KPN Mooiste Contact Fonds bijdraagt om deze mensen dichter bij elkaar te brengen.'

Lees ook: