Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 SHO: hulp gericht op eerste levensbehoeften
11 januari 2011 |

SHO: hulp gericht op eerste levensbehoeften

​Een jaar na de aardbeving op Haïti is hulp vooral gericht op de eerste levensbehoeften van de slachtoffers. Wederopbouw wordt bemoeilijkt door de cholera-uitbraak, tropische stormen en politieke besluiteloosheid. Dat melden de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO).


De SHO kwam vorig jaar direct na de verwoestende aardbeving in actie en haalden ruim 111 miljoen euro op. “Dankzij de geweldige steun van het Nederlandse publiek en de bijdrage van de overheid hebben we het afgelopen jaar honderdduizenden mensen van de eerste levensbehoeften kunnen voorzien”, zegt SHO-voorzitter Farah Karimi.  

Noodhulp 

Honderdduizenden Haïtianen kregen tenten, voedsel, schoon water en sanitaire voorzieningen. Ook is er begonnen met de bouw van huizen. Kinderen kunnen weer naar school en hebben inentingen gekregen. Ondervoedde kinderen kregen speciale voeding. Maar nog steeds wordt er noodhulp verleend. Zo deelt het Rode Kruis dagelijks 2,5 miljoen liter schoon drinkwater uit.  

Hard gewerkt 

Karimi: ”Hoe ellendig de omstandigheden ook nu nog zijn, zonder deze hulp zou het aantal slachtoffers alleen maar verder zijn opgelopen. Bij de cholera-uitbraak hebben de organisaties enorm hard gewerkt om de situatie weer onder controle te krijgen. Maar we maken ons grote zorgen over het trage verloop van de wederopbouw die nodig is om Haïtianen hun leven weer te laten oppakken.”
 
De SHO heeft een voorlopige jaarrapportage gepubliceerd. Download hier de voorlopige jaarraportage.

 RODE KRUIS: DOSSIER HAÏTI

Kan de in eigenschap Koppeling naar inhoud opgegeven URL niet ophalen. Raadpleeg uw sitebeheerder voor assistentie.

Share |