Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Internationale Rode Kruis gekozen tot populairste organisatie op Facebook
1 juli 2011 |

Internationale Rode Kruis gekozen tot populairste organisatie op Facebook

In het kader van de Sociale Media dag op 30 juni organiseerde Facebook een poll onder haar 46 miljoen fans met de vraag welk goed doel ze in het zonnetje wilden zetten om 'de impact van sociale media op ons leven te vieren'. 
 
Facebookers konden kiezen uit vier organisaties: Het Internationale Rode Kruis, Artsen zonder Grenzen, Livestrong en Unicef. Het Internationale Rode Kruis ontving meer dan de helft van de ruim 70.000 stemmen. Facebook heeft nu aangeboden om twee korte berichten en een foto op de homepage van Facebook te plaatsen over het werk van het Internationale Rode Kruis.  

Extra aandacht

Het Internationale Rode Kruis heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om haar Facebook-pagina te vullen met content en vragen en opmerkingen op de pagina te laten beantwoorden door medewerkers. In totaal heeft de pagina nu al meer dan 20.000 fans.

Met de nieuwe en onverwachte aandacht op de Sociale Media dag, hoopt het Internationale Rode Kruis nog meer fans te trekken. En op die manier meer mensen te interesseren voor de impact van gewapende conflicten en geweld op een menselijk leven. ‚Äč

Ga naar de Facebook-pagina van het Internationale Rode Kruis

Nederlandse Rode Kruis op Facebook

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van het Nederlandse Rode Kruis. Ga dan naar www.facebook.com/rodekruis en word fan!