Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Jong helpt oud met mobieltjes
24 december 2011 |

Jong helpt oud met mobieltjes

Veel ouderen weten vaak niet om te gaan met een mobiele telefoon. Uitleg door jongeren op het gebied van mobieltjes is dus meer dan welkom. Henny Rouwhorst, coördinator Sociale Hulp van de afdeling Harderwijk, organiseert in haar stad mobieltjesdagen.

 
Elke twee maanden is er een mobieltjesdag. Ouderen kunnen alles vragen over het gebruik van hun mobiele telefoon. “De 55-plussers van Harderwijk weten de weg naar het Rode Kruis-gebouw inmiddels goed te vinden”, vertelt Henny.

Druk bezocht

“We hebben elke keer een vol huis. Ongeveer 30 deelnemers per keer. Er is een werkgroep van drie jongeren, twee meisjes en een jongen. Daarnaast zijn er nog zo’n tien vrijwilligers, ook allemaal jongeren. We houden de mobieltjesdagen op zaterdagochtend. Dan hoeven de jongeren niet naar school of werk.”

Niet te moeilijk

Tijdens de mobieltjesdagen krijgen de ouderen bijvoorbeeld uitleg over het sms’en. Maar ook in het gebruik van de mobiele telefoon als fototoestel. Rouwhorst: ‘Meer willen ouderen er ook niet mee doen. We raden ze dan ook aan om een niet al te geavanceerd toestel aan te schaffen. En er zijn eenvoudige types op de markt, speciaal voor ouderen.’