Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Medische noodhulp arriveert in Egypte
4 februari 2011 |

Medische noodhulp arriveert in Egypte

Op het vliegveld van Caïro is het eerste vliegtuig met medische voorraden van het Internationale Rode Kruis geland. De vracht bestaat uit medicijnen en Eerste Hulpmaterialen om gewonden te behandelen.

Met het sturen van medische noodhulpgoederen hoopt het Rode Kruis de druk op de medische voorraden in Caïro en andere steden te verminderen. "De komende dagen sturen we nog meer medische voorraden”, aldus Eric Marclay vanuit Caïro. “Het lokale Rode Kruis en het Ministerie van Gezondheidszorg zorgen voor de verspreiding.” 

Respecteer hulpverleners

Volgens het Egyptische Ministerie van Gezondheidszorg vielen de afgelopen twee dagen al 900 gewonden en 9 doden. Marclay roept betogers op om hulpverleners, gewonden en elkaar met respect te behandelen. "Sommige medische hulpverleners konden geen gewonden bereiken, omdat ze werden tegengewerkt."  

Contactherstel op vliegveld

Op het vliegveld van Caïro heeft het Rode Kruis een tijdelijke post ingericht voor de opvang van gestrande reizigers. Het doel is om hen in contact te brengen met familieleden. Het Rode Kruis stelt telefoons beschikbaar om gratis te bellen, bemant een medische post en deelt lichte maaltijden uit.