Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Meld u aan voor de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht
25 maart 2011 |

Meld u aan voor de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

Op zaterdag 16 april vindt de 19e Nationale Rode Kruis Bloesemtocht plaats. Deze wandeltocht leidt u langs de mooiste plekken van de Betuwe. De opbrengst van de Bloesemtocht gaat dit jaar naar  Bijzondere Vakanties.

Nationale Rode Kruis Bloesemtocht

De wandeltocht voert de deelnemers naar de mooiste delen van de Betuwe waar de Koninklijke Landmacht een aantal bruggen 'slaat' over de rivier de Linge. Zo komen de wandelaars op plaatsen en particuliere terreinen die normaal voor het publiek niet toegankelijk zijn. Er zijn acht wandelafstanden, waaronder vier afstanden voor liefhebbers van Nordic Walking. De inschrijfkosten bedraagt voor een volwassene
€ 7,50. Voor kinderen tot en met 12 jaar zijn de inschrijfkosten € 4,50.

Bijzondere Vakanties

Naar verwachting kunnen van de opbrengt van deze wandeltocht maar liefst drie psychogeriatrische weken volledig gefinancierd. Tijdens deze speciale weken ontvangen we op onze vakantieaccommodaties gasten met een psychogeriatrische aandoening (dementie) samen met hun partner. Het programma is volledig op hen toegespitst. We nemen de mantelzorger veel zorg uit handen, zodat die helemaal tot rust kan komen.

Organisatie

De Bloesemtocht wordt door de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht georganiseerd in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis, de KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland en de ANWB. De Bloesemtocht komt tot stand door de steun van vele sponsors en de inzet van honderden vrijwilligers.

Meer informatie