Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Onvergetelijke dagtocht naar Valencia voor chronisch zieken
23 september 2011 |

Onvergetelijke dagtocht naar Valencia voor chronisch zieken

Voor ruim zeventig chronisch zieken en gehandicapten is het vandaag een bijzondere dag. Speciaal voor hen organiseert het Nederlandse Rode Kruis samen met luchtvaartmaatschappij KLM en reisorganisatie TUI een dagtocht naar het Spaanse Valencia.

In Valencia brengen de reizigers een bezoek aan een museum en is er gelegenheid om op een terrasje even bij te komen en wat te eten of te drinken. Om de gasten tijdens de dagtocht de juiste zorg te bieden reizen er twee artsen en zes verpleegkundigen van het Rode Kruis mee.

Bijzondere vakanties

Het Rode Kruis organiseert al jaren bijzondere vakantie voor mensen die niet zelfstandig op vakantie kunnen. Eerder reisden de Rode Kruis-gasten naar onder andere Orlando, Mallorca, Wenen, Praag, Dublin en Parijs. Tot vorig jaar werden de vluchten al veertig keer georganiseerd door Martinair. Toen de luchtvaartmaatschappij stopte met passagiersvluchten was het even spannend of de reis dit jaar wel door kon gaan. Met de steun van KLM en TUI wordt de traditie toch weer voortgezet.

bijzondere-vakantie-valencia.jpg
  Helemaal gereed voor een onvergetelijke dag in het Spaanse Valencia