Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Oud-voorzitter Guup Kraijenhoff overleden
20 januari 2011 |

Oud-voorzitter Guup Kraijenhoff overleden

Oud-voorzitter en erelid van het Nederlandse Rode Kruis Guup Baron Kraijenhoff is donderdag 20 januari overleden. Baron Kraijenhoff was tot 1986 ruim twintig jaar voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. Ook was hij 12 jaar vicevoorzitter van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen.

 
Het Rode Kruis heeft met grote verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van zijn oud-voorzitter. “Tot op het laatst toonde Guup Kraijenhoff zich als erelid zeer nauw betrokken bij het reilen en zeilen van onze vereniging”, vertelt voorzitter Elco Brinkman. “Zijn bevlogenheid en wijsheid waren voor velen binnen het Rode Kruis een grote bron van inspiratie.”

Voor zijn verdiensten voor het Rode Kruis ontving Guup Kraijenhof de hoogste onderscheiding binnen de internationale Rode Kruis beweging: de Henry Dunant-medaille. In Nederland werd hij gewaardeerd met de Regeringsmedaille. Dat is de hoogste onderscheiding binnen het Nederlandse Rode Kruis.

Bij het verenigingskantoor van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag hangt tot en met de dag van de begrafenis de Rode Kruis vlag halfstok.