Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Pakistan opnieuw getroffen door overstromingen
12 september 2011 |

Pakistan opnieuw getroffen door overstromingen

Ruim een jaar na de vernietigende overstromingen in Pakistan, worden 5 miljoen inwoners opnieuw bedreigd door het stijgende water. Grote delen van het land staan onder water als gevolg van aanhoudende zware moessons. 

 

Zwaar getroffen

Bijna vier miljoen hectare land is vergaan, een miljoen huizen vernietigd.
De provincie Sindh, nog herstellende van de overstromingen van 2010, is het zwaarst getroffen. Andere getroffen provincies zijn Baluchistan en Punjab. Duizenden mensen zitten zonder voedsel en onderdak. Meer dan 140.000 ontheemden leven nu in tijdelijke opvangkampen.  

Gewassen weggespoeld

“We kunnen deze mensen niet in de steek laten”, zegt Nilofer Bhaktiar, bestuurder bij de Pakistaanse Rode Halve Maan. “Het afgelopen jaar hebben we hard gevochten om duizenden mensen te helpen weer een leven op te bouwen na de overstromingen van 2010. Op het moment dat hun nieuwe gewassen klaar waren om geoogst te worden, heeft het water het opnieuw weggespoeld. En hiermee letterlijk het voedsel uit hun monden.”  

Medische ondersteuning

De Pakistaanse Rode Halve Maan heeft meer dan 40.000 mensen bereikt met voedsel, tenten, keukengerei, slaapmatten en muskietennetten. Naast de distributie van noodhulpgoederen zal de komende maanden medische ondersteuning een belangrijk aandachtspunt blijven om de risico’s van watergerelateerde ziekten te verkleinen. Evenals een verbeterde toegang tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen.
 
 

 DOSSIER PAKISTAN

Kan de in eigenschap Koppeling naar inhoud opgegeven URL niet ophalen. Raadpleeg uw sitebeheerder voor assistentie.