Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Rode Kruis ingezet bij opvang Alphenaren
9 april 2011 |

Rode Kruis ingezet bij opvang Alphenaren

Rode Kr​uis-vrijwilligers helpen bij de opvang en verzorging van de mensen die in opvangcentra een tijdelijk onderkomen moesten zoeken. Het gaat om ongeveer 100 mensen. Het zijn de bewoners van de woningen boven drie andere winkelcentra, die door d​e gemeente uit voorzorg zijn ontruimd.

 
In de opvangcentra krijgen ze een warme maaltijd en te drinken en er staan tv's om het nieuws te kunnen volgen. Iedereen wordt ook geregistreerd door Rode Kruis vrijwilligers en de gemeente.

Ron Ruygrok, vrijwilliger bij het Rode Kruis, werd om 17:28 uur gebeld door de coördinator Noodhulp met de vraag of hij stand-by wilde zijn voor een eventuele inzet in Alphen. ‘Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Niet veel later werd ik nogmaals gebeld en nu met spoed. Na een korte briefing sprong ik direct in de auto en haastte me met mede-vrijwilligers richting Alphen.  Daar splitste de groep in tweeën: vijf man naar jongerencentrum Het Kasteel en drie togen naar het kerkgebouw Nabij.  Daar waren al meer vrijwilligers aan de slag. Er hing een gelaten sfeer in het gebouw. Het laatste nieuws werd op de voet gevold op TV. We hebben veel met de aanwezigen kunnen praten. Dat gaf steun.'