Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Rode Kruis lanceert op 9 mei studieboek over humanitair oorlogsrecht
2 mei 2011 |

Rode Kruis lanceert op 9 mei studieboek over humanitair oorlogsrecht

Zelfs in oorlog bestaan er grenzen. Het humanitair oorlogsrecht (HOR) geeft deze grenzen aan. Daarmee is het voor miljoenen mensen van levensbelang. De afdeling HOR van het Rode Kruis heeft het studieboek ‘Inleiding Humanitair Oorlogsrecht’ geschreven. Het boek is bedoeld om studenten, journalisten en militairen te informeren over het internationale recht dat mensen beschermt tijdens gewapende conflicten.

Boekpresentatie op 9 mei 2011

Het boek zal voor een speciaal gezelschap worden gepresenteerd in het Humanity House op maandag 9 mei. Deze dag is niet zomaar gekozen. Het is namelijk een dag na de geboortedag van Henry Dunant, de man die aan de wieg stond van de Verdragen van Genève en de oprichter van het Rode Kruis.
 
Bij deze besloten boekpresentatie ontvangt commandant der strijdkrachten generaal Peter van Uhm het eerste exemplaar van oud-commandant der strijdkrachten Dick Berlijn. Dick Berlijn is tevens lid van het bestuur van het Rode Kruis. Na de overhandiging van het boek zal een panel van experts een debat voeren over vraagstukken gerelateerd aan HOR. 

Studieboek 'Inleiding Humanitair Oorlogsrecht'

Het studieboek is samengesteld door Boukje Pieters en Arjen Vermeer van de afdeling HOR van het Nederlandse Rode Kruis. Het boek geeft op een heldere wijze inzicht in de toepassing van humanitair oorlogsrecht in hedendaagse conflicten en is een relevant studieboek voor (Bachelor)studenten. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt in vakken over het humanitair oorlogsrecht, mensenrechten, internationaal strafrecht, algemeen internationaal publiekrecht of conflictstudies. Daarnaast is het boek zeer geschikt voor gebruik in militaire trainingen en voor journalisten, politici of beleidsmedewerkers die zich in korte tijd willen inlezen in de hoofdzaken van het oorlogsrecht.
 
Wilt u het boek bestellen? Ga dan naar de website van Asser Press. Op onze website kunt u meer informatie vinden over de afdeling HOR.