Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Rode Kruis staat op bevrijdingsfestivals
3 mei 2011 |

Rode Kruis staat op bevrijdingsfestivals

Zoals elk jaar staan ook dit jaar vrijwilligers van het Rode Kruis op de EHBO-posten van de bevrijdingsfestivals.

Vrijheid op straat

Het thema van de bevrijdingsfestivals is ‘Vrijheid op straat’. Onze Eerste Hulp activiteiten sluiten hier goed bij aan. ‘Eerste Hulp vóór iedereen, dóór iedereen.’ Iedereen heeft een verantwoordelijkheid om anderen in nood te helpen. Respect en hulpbereidheid zijn hierbij van groot belang. Over straat gaan en weten dat er altijd mensen om je heen zijn, die bereid zijn om jou te helpen. Dat geeft een veilig gevoel. Een gevoel van vrijheid.  

Hoeveel weet u van EHBO?

Naast onze vrijwilligers staan er dit jaar ook Eerste Hulp promotieteams op de bevrijdingsfestivals. Zij zullen foto’s maken die de volgende dag zijn te downloaden via de website savemyass.nu. Daarnaast zullen zij uw kennis over eerste hulp bij ongevallen (EHBO) op de proef stellen. Weet u eigenlijk wel wat je moet doen bij bewusteloosheid, een botbreuk of alcoholvergiftiging? Zou u  het niet fijn zijn als u uw vrienden in nood kunt helpen? Ons promotieteam kan u vertellen hoe u meer te weten kunt komen over EHBO. Onze promotieteams zijn te herkennen aan de rode t-shirts met het Save My Ass-logo.  

EHBO-informatie altijd en overal beschikbaar

Hoe meer iemand over eerste hulp weet, hoe sneller iemand bereid is om anderen te helpen. Daarom hebben wij er voor gekozen om informatie over Eerste Hulp makkelijk beschikbaar te maken.
  • Via www.rodekruis.nl/eerstehulp kunt u eerste hulp tips vinden.
  • Via onze website kunt u ook meer informatie vinden over het aanbod van EHBO-cursussen. Denk hierbij aan een EHBO online cursus; binnen een uur leert u de basisvaardigheden van eerste hulp!
  • Daarnaast hebben we ook een eerste hulp app voor de iPhone. In deze app vindt u kort en bondig instructies in geval van nood. De app kunt u gratis downloaden.​
Download nu de Eerste Hulp app 
Download de app