Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Rode Kruis start landbouwproject in Vietnam
10 mei 2011 |

Rode Kruis start landbouwproject in Vietnam

In oktober 2010 werd Vietnam getroffen door hevige regenval met enorme overstromingen als gevolg. Vooral de provincies Quang Binh en Ha Tinh werden zwaar getroffen. Met hulp van de overheid, het Rode Kruis en ander organisaties ontvingen getroffenen hulpgoederen.  

Schade aan landbouw en veeteelt grote impact 

Naast directe schade heeft in dit soort situaties de schade aan landbouw en veeteelt grote impact. Veel mensen zijn voor hun inkomen en eigen onderhoud hier compleet afhankelijk van. Volgens Paul van der Laan, Rode Kruis gedelegeerde in Hanoi is het voor huishoudens die al op de rand van armoede leven moeilijk, eigenlijk onmogelijk, om hier zelf zonder hulp van buitenaf van te herstellen. 

13.500 huishoudens geholpen

Het Nederlandse, Duitse en Franse Rode Kruis hebben de handen ineengeslagen om hulp te bieden. Met financiƫle steun van de Europese Gemeenschap is dit Rode Kruis-consortium een project gestart om de landbouw te herstellen in twintig gemeenschappen in de genoemde provincies. In deze gemeenschappen zullen de meest kwetsbare huishoudens hulp ontvangen. Het Rode Kruis zal rijstzaad, kunstmest, vee, geld om leningen mee af te lossen en waterfilters distribueren. In totaal zullen 13.500 huishoudens door dit project geholpen worden.