Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Rode Kruis verleent noodhulp en eerste hulp in Nigeria
21 april 2011 |

Rode Kruis verleent noodhulp en eerste hulp in Nigeria

Het Rode Kruis is gestart met het verlenen van noodhulp aan duizenden ontheemden in en om de stad Kano in het noorden van Nigeria. Als gevolg van de golf van geweld die uitbrak na de presidentsverkiezingen zijn vele duizenden Nigerianen op de vlucht geslagen.

Meer dan 12.000 vluchtelingen 

'Ruim 12.000 mannen, vrouwen en kinderen zijn op zes locaties in de stad Kano ondergebracht', zegt Otchoa Datcharry, hoofd van het Rode Kruis in de stad Kano. Vanuit het Rode Kruis kantoor in de stad is inmiddels gezorgd voor waterinstallaties. Daarnaast hebben ze 25.000 liter wateren 2,5 ton aan voedsel (cassave, suiker en brood) uitgedeeld. In de komende dagen worden extra noodhulpgoederen aangeleverd en zullen extra waterinstallaties worden gebouwd. 

Uitdelen van voedsel en water

Ook in de stad Bauchi is het Rode Kruis begonnen met distributie van voedsel en water. Ruim 750 ontheemde vrouwen en kinderen hebben zich daar verzameld op een open plek voor een industrieel complex. Op dit moment zijn meer noodhulpgoederen onderweg naar onder meer de steden Kano, Bauchi en Kaduna. 

Verlenen van eerste hulp

'EHBO-medewerkers van het Rode Kruis hebben meer dan 400 mensen behandeld', zei Umar Mairiga, co√∂rdinator rampen-management. In de afgelopen dagen hebben honderden mensen als gevolg van het geweld zware verwondingen opgelopen.