Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Rode Kruis stelt besluit over zorghotels uit
10 december 2011 |

Rode Kruis stelt besluit over zorghotels uit

Het Rode Kruis heeft het besluit over sluiting van de zorghotels tijdelijk uitgesteld. Dat is zaterdag 10 december besloten tijdens de jaarlijkse Ledenvergadering in Utrecht.

Het Rode Kruis wil de komende tijd bekijken welke alternatieven er zijn voor het open houden van de zorghotels. Voorwaarde daarbij is dat het alternatief kostendekkend moet zijn. In het voorjaar van 2012 buigt het Rode Kruis zich opnieuw over de toekomst van de zorghotels.  

Structureel tekort

Het Rode Kruis heeft te maken met een structureel tekort op de begroting. Na uitgebreid onderzoek heeft het bestuur een pakket maatregelen samengesteld voor een sluitende begroting. Belangrijk onderdeel daarvan was het sluiten van de zorghotels voor chronisch zieken en gehandicapten.  

Bijzondere vakanties

Jaarlijks verzorgt het Rode Kruis voor 3500 gasten vakanties in hotel De Valkenberg en De Paardestal, Hotel IJsselvliedt en op het schip de J. Henry Dunant. Het Rode Kruis benadrukt dat het doorgaat met het organiseren van vakanties voor mensen voor wie het anders moeilijk of onmogelijk is om op vakantie te gaan. Voor hen wil het Rode Kruis een bemiddelingsbureau opzetten. Dat zou dan in de toekomst vakanties reserveren bij andere vakantieaccommodaties of op het schip van het Rode Kruis.

Nieuwe voorzitter

Inge Brakman is voorgedragen als nieuwe voorzitter van het Rode Kruis. Ze volgt Elco Brinkman op. De ledenraad heeft haar voordracht goedgekeurd. Haar benoeming wordt binnenkort bekrachtigd in een Koninklijk Besluit.