Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Rode Kruis te gast bij Koffietijd
20 mei 2011 |

Rode Kruis te gast bij Koffietijd

Maandag 23 mei is Rode Kruis medewerker Suzanne Laszlo (Manager Hulpverlening) te gast bij het programma Koffietijd. Zij vertelt over haar reis naar Mongolië die ze begin augustus 2010 met een delegatie van de Nationale Postcode Loterij heeft gemaakt. 

Slechte omstandigheden nomadenfamilies in Mongolië

Mongolië is een prachtig land met uitgestrekte toendra’s, hoge bergen en de bekende Gobi woestijn. Dit boeiende land met zijn trotse, krachtige inwoners kent ook een andere kant. Dagelijks leveren duizenden nomadenfamilies een keihard gevecht tegen armoede en extreme weersomstandigheden. Na het verlies van al hun vee als gevolg van extreem koude winters en droge zomers zijn ze van het platteland naar de grote stad vertrokken. Hier komen ze terecht in krottenwijken, waar er een gebrek is aan sanitaire voorzieningen en besmet drinkwater hun grootste vijand is. 

Nieuwe bronnen, nieuwe kansen

Met het project ‘Nieuwe bronnen, nieuwe kansen, drinkwater en hygiëne voor gestrande nomadenfamilies in Mongolië' biedt het Rode Kruis biedt concreet hulp. Wij bouwen water kiosken, waardoor mensen toegang hebben tot veilig, schoon drinkwater. Daarnaast geven wij voorlichting, waardoor minder mensen sterven aan ziektes zoals diarree. Kortom, we bieden nieuwe kansen met nieuwe bronnen. 

Geslaagd project door extra bijdrage Nationale Postcode Loterij

Dankzij de bijdrage van 1,2 miljoen van de Nationale Postcode Loterij kan het Rode Kruis weersbestendige waterkiosken bouwen en voorlichting geven. Hiermee redden we duizenden mensenlevens. 
 
Wilt u altijd op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u dan nu aan voor onze digitale nieuwsbrief!