Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Rode Kruis verleent hulp na aardbeving Nieuw-Zeeland
22 februari 2011 |

Rode Kruis verleent hulp na aardbeving Nieuw-Zeeland

Het Rode Kruis in Nieuw-Zeeland is direct in actie gekomen om slachtoffers van de aardbeving in Christchurch (Nieuw-Zeeland) hulp te bieden. Samen met de lokale autoriteiten wordt hard gewerkt aan het zoeken naar overlevenden onder het puin en het evacueren van gewonden.

 
Het Rode Kruis verleep-NZL0046 160.jpgnt momenteel Eerste Hulp en deelt dekens uit aan de onheemde families. Een eerste evacuatiecentrum is opgezet om 2000 mensen op te kunnen vangen. Tevens helpt de organisatie met het contactherstel tussen familieleden die elkaar zijn kwijtgeraakt of proberen te bereiken na de aardbeving. 

Tweede klap

De aardbeving van vannacht had een kracht van 6.3 op de schaal van Rigter en vond plaats in hetzelfde gebied als de aardbeving van september vorig jaar.
Veel gebouwen in het centrum van Christchurch zijn verwoest of staan op instorten en wegen en bruggen zijn beschadigd. Bijna de helft van de stad heeft geen elektriciteit, en het vliegveld is gesloten. Het dodental ligt op 65 maar dit zal volgens de autoriteiten nog stijgen.  

Nationaal noodhulp centrum

Het Nieuw-Zeelandse Rode Kruis heeft een nationaal noodhulp centrum ingericht op het hoofdkantoor in Wellington. Noodhulpteams uit Christchurch en Timaru werken reeds in het rampgebied en teams uit Nelson en Blenheim zijn onderweg. Tientallen hulpverleners uit het westelijk kustgebied van Nieuw-Zeeland zullen naar verwachting morgen aankomen.
‚Äč