Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Rode Kruis vrijwilligers ondersteunen ambulancedienst bij ongeval op A2
28 juni 2011 |

Rode Kruis vrijwilligers ondersteunen ambulancedienst bij ongeval op A2

Vanochtend heeft op de A2 tussen Budel en Weert een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden, waarbij diverse auto's betrokken waren en één dode en 14 gewonden zijn gevallen. Het Rode Kruis was opgeroepen om een SIGMA-team (Snel Inzetbare Groep Ter Medische Assistentie) in te zetten om ondersteuning te bieden aan de ambulancediensten. 

Inzet van vrijwilligers bij het ongeval op de A2

Het eerste team van acht Rode Kruis vrijwilligers bood vanochtend ter plaatse ondersteuning aan de ambulancediensten bij de hulpverlening aan de gewonden. Het tweede team van acht Rode Kruis vrijwilligers is ingezet om onder andere water uit te delen aan de vele automobilisten die in het warme weer in de file staan.

Speciaal opgeleide vrijwilligers bij rampen en calamiteiten

Het Nederlandse Rode Kruis stelt bij rampen en calamiteiten speciaal opgeleide vrijwilligers ter beschikking aan de GHOR-bureaus (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio) in de 25 veiligheidsregio’s. Deze vrijwilligers bieden in teams van acht personen geneeskundige assistentie aan het ambulancepersoneel. Verspreid over heel Nederland staan maar liefst ruim 1.200 SIGMA-vrijwilligers (Snel Inzetbare Groep Ter Medische Assistentie) dag en nacht paraat voor een eventuele inzet. Ze kunnen binnen een uur aan de slag.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld u nu aan voor onze digitale nieuwsbrief!​