Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Valentijnsactie zet vrouwen in het zonnetje
10 februari 2011 |

Valentijnsactie zet vrouwen in het zonnetje

Op Valentijnsdag organiseert de Rode Kruis Studentendesk Groningen een speciale Valentijnsactie voor eenzame allochtone vrouwen en asielzoeksters. De vrouwen worden de hele dag in het zonnetje gezet en krijgen een exclusieve make-over.

 
Het doel van de actie is deze vrouwen op de dag van de liefde een leuke en onbezorgde dag te bezorgen. De make-over is in handen van een klas van kappers en visagisten van het Alfa College in Groningen. Twee professionele fotografen leggen het resultaat vast met een fotoshoot in de Stadsschouwburg Groningen. 

Studenten motiveren

Studentendesk Groningen probeert studenten enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk. Jaarlijks zijn er ongeveer twintig verschillende projecten, waarbij studenten de handen uit de mouwen kunnen steken. Het gaat vaak om activiteiten voor mensen die het minder goed hebben. Bijvoorbeeld een Sinterklaasfeest voor gezinnen die onder de armoedegrens leven of paardrijden met visueel gehandicapten.
 
Tijdens de Valentijnsactie kunnen de studenten van het Alfa College kennismaken met vrijwilligerswerk. Maar ook met de groep vrouwen die in het zonnetje worden gezet.