Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Terugblik op debatavond: Haïti een jaar later
13 januari 2011 |

Terugblik op debatavond: Haïti een jaar later

De grootste noodhulpoperatie van de afgelopen decennia geeft veel stof tot discussie. Hoe kan het dat ruim een miljoen Haitianen nog steeds in tenten leven? Hoe ga je om met corruptie? Deze en andere vragen kwamen aan bod tijdens het openbaar debat 'Haïti: een jaar later" dat het Nederlandse Rode Kruis organiseerde op 12 januari. Hulpverleners, experts, media en politici gingen een stevige discussie met elkaar niet uit de weg. 

 

Werkbezoek Haïti

Nog maar net geland vanuit Haïti, leidden twee nieuwe jongerenbestuursleden van het Nederlandse Rode Kruis het debat in. Een werkbezoek aan Haïti was de eerste opdracht van Masooma Yousufzai en Johanneke Tummers. Een ‘heftige’ ervaring. De puinhopen, de armoede, de complexiteit van de situatie, de kracht van de Haïtianen.  

Rol media

De twee jongeren zien voor zichzelf een belangrijke taak weggelegd om hun ervaring te delen met zo veel mogelijk toehoorders. Want: “Er is zo veel meer over de situatie te zeggen dan dat past in een krantenartikel van 500 woorden.” En juist die rol van de media zal een belangrijk discussiepunt blijken in het verloop van het debat.
 
 
 
 

 RODE KRUIS: DOSSIER HAÏTI

Kan de in eigenschap Koppeling naar inhoud opgegeven URL niet ophalen. Raadpleeg uw sitebeheerder voor assistentie.

Share |