Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Vrijwilligers 4,4 miljard euro waard
1 februari 2011 |

Vrijwilligers 4,4 miljard euro waard

De vrijwilligers van het Rode Kruis netwerk wereldwijd waren in 2009 bijna 4.4 miljard euro waard. Dit blijkt uit een onderzoek van Dalberg naar de waarde van Rode Kruis vrijwilligers. Het Rode Kruis biedt jaarlijks onder andere hulp aan 30 miljoen slachtoffers van natuurrampen. Bijvoorbeeld door het uitdelen van spullen of het bieden van zorg.

 
Het onderzoek is uitgevoerd in het kader van het Europees Jaar van de Vrijwilliger 2011. Het Rode Kruis wil met het onderzoek de waarde van vrijwilligers inzichtelijk maken en een cultuur van vrijwilligerswerk wereldwijd stimuleren. Het Nederlandse Rode Kruis organiseert in 2011 verschillende activiteiten waarbij vrijwilligers centraal staan.
 
Het Nederlandse Rode Kruis heeft 35.000 vrijwilligers. “Vrijwilligers zijn goud waard”, vindt Cees Breederveld, directeur van het Nederlandse Rode Kruis. “Ik denk bijvoorbeeld aan de vrijwilligers in Apeldoorn na het Koninginnedagdrama in 2009. Met hun eerste hulp handelingen hebben zij levens gered. Daar is geen prijskaartje aan te hangen.”