Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Nieuws 2011 Zee, Zout & Zeilen: een 'klimaatreis' van ruim twee jaar
19 mei 2011 |

Zee, Zout & Zeilen: een 'klimaatreis' van ruim twee jaar

Arjen van Eijk en Florian Dirkse hebben een ‘klimaatreis’ van ruim twee jaar gemaakt. Ze hebben 50.000 kilometers aan oceanen getrotseerd met hun zeilboot ‘Pegasus’. Op zoek naar mensen die hun leven wijden aan het beschermen van onze oceanen.
 
In de aflevering die op zondag 12 juni uitgezonden zal worden, bezoeken zij het Rode Kruis op de Cook Islands. Ga voor meer informatie naar de website van de AVRO.

TV-programma Zee, Zout & Zeilen bij AVRO
In het de achtdelig serie Zee, Zout & Zeilen kunt u een uitgebreid verslag zien van de klimaatreis van Arjan en Florian. Ze bezoeken meerdere klimaatprojecten van onder meer het Wereld Natuurfonds (WNF) en Marine Stewardship Council. Als gelegenheidsambassadeurs van het Rode Kruis bezoeken ze het Rode Kruis op de Cook Island. 

Arjen en Florian hebben zelf hun avonturen gedocumenteerd. In het programma Zee, Zout & Zeilen ziet u de persoonlijke kant van het verhaal maar er ligt ook een grote nadruk op de schoonheid en het behoud van de natuur. Het programma is vanaf zondag 22 mei te zien om 19.50 op NL3. Kijk voor meer informatie op de website van de AVRO.

The Green Miles
Arjen en Florian startten hun reis in 2008. Nu ze terug in Nederland zijn geven ze presentaties door het hele land over de klimaatverandering en de gevolgen. Op hun eigen website www.thegreenmiles.nl vindt u hier meer informatie over.
 
Vlak voor deze reis heeft Arjen een bezoek gebracht aan een klimaatveranderingsproject van het Rode Kruis in Guatemala. Bekijk hieronder zijn reisverslag.​​​​​​​​​​
Steun onze klimaatveranderingsprojecten met een gift!