Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2011 Nederland Helpt Japan wint European Best Event Award
24 november 2011 |

Nederland Helpt Japan wint European Best Event Award

Het evenement “Nederland helpt Japan” dat op 13 april werd georganiseerd als steunbetuiging voor de slachtoffers van de driedubbele ramp in Japan, heeft woensdag in Milaan de European Best Event Award in de categorie non profit gewonnen. Nederland helpt Japan was een initiatief van een groep betrokken Nederlanders om aandacht en financiële steun te vragen voor de tienduizenden Japanse slachtoffers en de hulpverlening van het Rode Kruis. Het evenement werd vormgegeven en georganiseerd door productiebureau Xsaga en uitgezonden op Nederland 1 en 3.

 
Nederland helpt Japan werd in 14 dagen geproduceerd door Xsaga, in opdracht van het Nederlandse Rode Kruis. Het evenement vond plaats op 13 April in de Amsterdam Arena en trok 38.000 betalende bezoekers. Tijdens het evenement waren er verschillende optredens van Nederlandse artiesten zoals Glennis Grace en Xander de Buisonje, de Votown Allstars en de Toppers. Na deze optredens speelde een gelegenheidsselectie van Ajax tegen het Japanse Shimizu S-Pulse. Hoogtepunten waren de deelname van Maiko Tsutsumi, de prima ballerina van het Nationale Ballet en het “thank you Holland” dat werd uitgesproken door de 7 jarige Misaki Aiso.
 
De uitzending van het evenement werd gepresenteerd door Pieter Jan Hagens en Humberto Tan en werd bekeken door 1,5 miljoen Nederlanders. Via BVN was het evenement te zien in 68 landen. De totale campagne van het Nederlandse Rode Kruis voor Japan had een resultaat van 7,5 miljoen euro.
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie over Nederland Helpt Japan en de hulpverlening van het Rode Kruis, of het opvragen van foto's met hoge resolutie, kunt u contact opnemen met Hanna Emmering, woordvoerder van het Nederlandse Rode Kruis via 0651840708 / hemmering@redcross.nl.
Voor meer informatie over de organisatie van Nederland Helpt Japan kunt u contact opnemen met Patrick Roubroeks van Xsaga via 0205606500 / proubroeks@xsaga.nl