Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2011 Oud-voorzitter Nederlandse Rode Kruis Guup Kraijenhoff overleden
20 januari 2011 |

Oud-voorzitter Nederlandse Rode Kruis Guup Kraijenhoff overleden

Den Haag, 20 januari 2011 - Het Nederlandse Rode Kruis heeft met grote verslagenheid kennis genomen van het overlijden van oud-voorzitter en erelid Guup Baron Kraijenhoff. Baron Kraijenhoff was tot 1986 ruim twintig jaar voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. Ook was hij gedurende 12 jaar vice-voorzitter van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen. Voor zijn verdiensten voor het Rode Kruis ontving hij de hoogste onderscheiding binnen de internationale Rode Kruis beweging, de Henry Dunant-medaille. In Nederland werd hij gewaardeerd met de Regeringsmedaille, de hoogste onderscheiding binnen het Nederlandse Rode Kruis.

 
Elco Brinkman, voorzitter: “Tot op het laatst toonde Guup Kraijenhoff zich als erelid zeer nauw betrokken bij het reilen en zeilen van onze vereniging. Zijn bevlogenheid en zijn grote wijsheid waren voor velen binnen het Rode Kruis, vrijwilligers en beroepskrachten, een grote bron van inspiratie. Zijn niet aflatende inzet voor Rode Kruisbeginselen als menslievendheid en neutraliteit zal ons altijd bijblijven.”
 
Bij het verenigingskantoor van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag zal tot en met de dag van de begrafenis de Rode Kruis vlag halfstok worden gehesen.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sebastien Kraaijeveld, woordvoerder van het Nederlandse Rode Kruis, telefoon 06-51525111, mail: skraaijeveld@redcross.nl