Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2011 Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven aanwezig bij lancering Prinses Margriet Fonds in Carré
7 september 2011 |

Prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven aanwezig bij lancering Prinses Margriet Fonds in Carré

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven zijn maandagavond 12 september 2011 aanwezig bij de start van het nieuwe Rode Kruis Prinses Margriet Fonds. Ter gelegenheid van de lancering vindt een benefietavond plaats in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven worden vergezeld door leden van hun gezin.
 
Het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds is vernoemd naar Prinses Margriet als dank voor haar jarenlange inzet voor de hulporganisatie. Het fonds is bedoeld voor garantie van financiering van projecten op het gebied van rampenvoorbereiding.
Met het geld uit het fonds wil het Rode Kruis kwetsbare gemeenschappen weerbaarder maken door het geven van voorlichting en training op het gebied van rampenvoorbereiding en het voeren van gerichte acties om risico’s op rampen verminderen. De inzet van het Prinses Margriet Fonds moet bijdragen aan een afname van slachtoffers bij rampen.
 
De benefietavond wordt gepresenteerd door Ivo Niehe, in samenwerking met Rode Kruis ambassadeurs Irene Moors, Floortje Dessing en Eric Corton. Het programma bevat optredens van onder anderen René Froger, Hans Liberg, Wouter Hamel en dansgezelschap Introdans.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
 
Aankomsttijd: 19.45 uur
Accreditatie (tot uiterlijk 9 september, 12.00 uur) per e-mail persvoorlichting@redcross.nl o.v.v. na(a)m(en), medium en functie(s).
Voor meer informatie:
Nederlandse Rode Kruis, Hanna Emmering, woordvoerder, tel. 06-51840708 of hemmering@redcross.nl
 
Kijk voor meer informatie op www.rodekruis.nl/prinsesmargrietfonds en www.carre.nl
Rijksvoorlichtingsdienst, tel. 070-3564142, www.koninklijkhuis.nl