Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2011 Rode Kruis start noodhulpoperatie Nigeria
21 april 2011 |

Rode Kruis start noodhulpoperatie Nigeria

Het Rode Kruis is gestart met het verlenen van noodhulp aan duizenden ontheemden in en om de stad Kano in het noorden van Nigeria. Als gevolg van de golf van geweld die uitbrak na de presidentsverkiezingen zijn vele duizenden Nigerianen op de vlucht geslagen.
 
Ruim12.000 mannen, vrouwen en kinderen zijn op zes locaties in de stad Kano ondergebracht. Vanuit het Rode Kruis kantoor in de stad is inmiddels gezorgd voor waterinstallaties en 2,5 ton aan voedsel (kasave en brood). In de komende dagen worden extra noodhulpgoederen aangeleverd.
 
Ook in de stad Bauchi is het Rode Kruis begonnen met distributie van voedsel en water. Ruim 750 ontheemde vrouwen en kinderen hebben zich daar verzameld op een open plek voor een industrieel complex. Op dit moment zijn meer noodhulpgoederen onderweg naar onder meer de steden Kano, Bauchi en Kaduna. Rode Kruis medewerkers hebben de afgelopen dagen honderden mensen moeten helpen die als gevolg van het geweld zware verwondingen opliepen.
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sebastien Kraaijeveld, woordvoerder van het Nederlandse Rode Kruis. Mobiel: 06 - 51 52 51 11. U kuntook contact opnemen met Rafiullah Qureshi, woordvoerder van het Internationale Rode Kruis in Abuja in Nigeria, tel: +234 9 461 96 13 or +234 703 595 41 68.
‚Äč