Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2011 Rode Kruis stelt besluit uitbesteden bijzondere vakanties uit
10 december 2011 |

Rode Kruis stelt besluit uitbesteden bijzondere vakanties uit

De Ledenraad van het Rode Kruis heeft het besluit tot het uitbesteden van de bijzondere vakanties, en dus het sluiten van de zorghotels, tijdelijk uitgesteld. Dat is besloten tijdens de jaarlijkse Ledenvergadering die vandaag plaatsvond in Utrecht. De hulporganisatie wil de komende tijd gebruiken om alternatieven te verkennen om de zorghotels open te houden. Voorwaarde daarbij is dat een dergelijk alternatief kostendekkend moet zijn. Zomer 2012 buigt de Ledenraad zich opnieuw over de toekomst van de zorghotels.

Het Rode Kruis heeft te maken met een structureel tekort op de begroting. Om te voorkomen dat dit in de toekomst tot financiële problemen leidt, heeft de Ledenraad van het Rode Kruis eind 2010 aan het verenigingsbestuur gevraagd om met een plan te komen voor een op termijn sluitende begroting. Na uitgebreid onderzoek heeft het bestuur een pakket maatregelen samengesteld, waarin het sluiten van de zorghotels voor chronisch zieken en gehandicapten een belangrijk onderdeel was.

Jaarlijks verzorgt het Rode Kruis voor 3500 gasten vakanties, in hotel De Valkenberg en De Paardestal, Hotel IJsselvliedt en op het hospitaalschip de J. Henry Dunant. Het Rode Kruis benadrukt dat het onverminderd doorgaat met het organiseren van vakanties voor mensen voor wie het anders moeilijk, zo niet onmogelijk, is om op vakantie te gaan. Voor hen wil het Rode Kruis een bemiddelingsbureau opzetten. Dat zou dan in de toekomst vakanties reserveren bij andere vakantieaccommodaties of op het schip van het Rode Kruis. 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Neem voor meer informatie contact op met Hanna Emmering, woordvoerder Nederlandse Rode Kruis, via hemmering@redcross.nl of 05-51840708 ​