Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2011 Toppers steunen Japan
6 april 2011 |

Toppers steunen Japan

De Toppers treden op woensdag 13 april op in de Amsterdam ArenA tijdens tijdens de benefietavond Nederland Helpt Japan. Gerard Joling, Gordon, Jeroen van den Boom en René Froger werken belangeloos mee aan de avond die bedoeld is om de slachtoffers in Japan te steunen en om geld in te zamelen voor de hulpverlening van het Rode Kruis. Kaarten voor de avond kosten 5 euro en zijn te bestellen via de website www.nederlandhelptjapan.nl.

Op 11 maart werd Japan getroffen door een driedubbele ramp. Na een aardbeving werden grote delen van het land getroffen door een vernietigende tsunami, welke het land tevens in een nucleair drama trok. Bijna 150.000 huizen zijn compleet verwoest of zwaar beschadigd en meer dan 15.000 mensen zijn nog altijd vermist. Meer dan 170.000 evacués verblijven momenteel in opvangcentra, veel van hen waarschijnlijk nog voor lange tijd. Het Rode Kruis heeft geld nodig om deze mensen te helpen. Voor medicijnen, dekens en kleding, maar ook voor hulp op de langere termijn. 
 
Xander de Buisonjé, Glennis Grace, het Nationale Ballet
Ook andere artiesten hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Xander de Buisonjé en Glennis Grace treden op met een duet en de Japanse Maiko Tsutsumi, soliste van het Nationale Ballet, zal een scene dansen uit La Bayadère (de Tempeldanseres) . De komende dagen worden meer namen bekend gemaakt van artiesten die hun medeleven met de Japanners willen tonen. 
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie en/of interviews over de nationale actiedag Nederland helpt Japan kunt u contact opnemen met Hanna Emmering, woordvoerder van het Nederlandse Rode Kruis, 070-4455881/06-51840708, hemmering@redcross.nl
 
Namens het Nederlandse Rode Kruis is Eva Smits vanaf dinsdag 5 april in Tokyo en van woensdag 6 tot en met zaterdag 9 april in het rampgebied. Zij is beschikbaar voor interviews en het beste bereikbaar per sms op 06-20959478. Gelieve rekening te houden met het tijdsverschil, in Japan is het 7 uur later.