Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2012 Postbezorgers krijgen Rode Kruis EHBO-cursus
30 januari 2012 |

Postbezorgers krijgen Rode Kruis EHBO-cursus

Postbezorgers krijgen Rode Kruis EHBO-cursus Twaalf postbezorgers uit de regio Den Haag hebben vandaag gezamenlijk een EHBO-cursus gevolgd. De cursus is een initiatief van het Rode Kruis.

 
PostNL is enthousiast over het initiatief en gaat in gesprek met het Rode Kruis om te kijken of deze cursussen breder ingevoerd kan worden. PostNL’s bestuurvoorzitter Harry Koorstra: "Aangezien onze medewerkers dagelijks op straat te vinden zijn, kan het aanbieden van een EHBO-training van grote maatschappelijke toegevoegde waarde zijn. Daarnaast draagt het gezamenlijk volgen van de cursus bij aan de binding met het bedrijf en met collega's onderling door." Koorstra hoopt dat andere bedrijven het initiatief opvolgen.

EHBO-cursus hard nodig

Volgens de directeur van het Rode Kruis, Cees Breederveld, is dit hard nodig: “In Nederland heeft slecht 3,2 procent van de bevolking actuele kennis van EHBO. Dat is verhouding met het buitenland te laag.” Door postbezorgers kennis van EHBO bij te brengen wordt de kans veel groter dat er bij een ongeval iemand in de buurt is die weet wat die moet doen. Dat is van groot belang want EHBO’ers kunnen mensenlevens redden. Breederveld roept andere bedrijven in vergelijkbare situaties zoals buschauffeurs, vuilnismannen, onderwijzers en winkeliers op het voorbeeld van PostNL te volgen.

EHBO-postzegel

PostNL heeft vandaag ook de Rode Kruis postzegels met het thema EHBO uitgebracht. Door deze postzegels te kopen draagt u bij aan het werk van het Nederlandse Rode Kruis om de Eerste Hulp kennis onder Nederlanders te vergroten. Op het postzegelvel staat een speciale QR-code die het mogelijk maakt om met een smartphone gratis de EHBO-app van het Nederlandse Rode Kruis te downloaden. Met die app heeft u voortaan alle informatie bij de hand over hoe te handelen bij een ongeval.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met woordvoerder Merlijn Stoffels van het Nederlandse Rode Kruis, telefoon 070-4455728 of mobiel 06-54918481, mstoffels@redcross.nl