Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten 2012 Steun van Rode Kruis voor Syrische slachtoffers
27 februari 2012 |

Steun van Rode Kruis voor Syrische slachtoffers

Het Nederlandse Rode Kruis gaat financieel bijdragen aan de hulpverlening voor de slachtoffers van het geweld in Syrië. In belegerde steden als Homs is een groot tekort aan voedsel, water en medische hulp. Het Rode Kruis helpt de slachtoffers en vluchtelingen in Syrië met medische hulp, medicijnen, voedsel- en hygiënepakketten, tenten, dekens en keukensets. De hulpverleningsorganisatie is op dit moment de enige die toegang heeft tot de getroffen steden om gewonden te evacueren en noodhulp te geven.

Behalve de hulp in Syrië zal het Nederlandse Rode Kruis ook in buurland Libanon de behandeling van ernstig gewonde Syrische vluchtelingen faciliteren. Daarnaast wordt hulp van het Nederlandse Rode Kruis voor Syriërs in Libanon uitgebreid. Vele duizenden Syriërs zijn voor het geweld gevlucht naar buurlanden. In totaal zal het Nederlandse Rode Kruis nu 250.000 euro bijdragen aan de hulpverlening voor de getroffen Syriërs.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlanders die het werk van het Rode Kruis steunen op het girorekeningnummer 5125. Maar er is veel meer geld nodig om de hulpverlening in Syrië voort te kunnen zetten. De nood is erg hoog en het aantal slachtoffers en vluchtelingen neemt alleen maar toe. 

Het is niet voor het eerst dat het Nederlandse Rode Kruis de Syrische Halve Maan ondersteund. Vorig jaar zijn 2 ambulances aangeschaft om de gewonden naar het ziekenhuis, of een andere plek te brengen waar ze behandeld kunnen worden. In de Ambulances kunnen ook kleine chirurgische ingrepen worden gedaan. Verder zijn trainingen van het medisch personeel gefinancierd.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie contact opnemen met woordvoerder Merlijn Stoffels van het Nederlandse Rode Kruis, telefoon 070-4455728 of mobiel 06-54918481, mstoffels@redcross.nl