Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten Chronisch zieken en gehandicapten op eendaagse vakantietrip naar Valencia
20 september 2014 |

Chronisch zieken en gehandicapten op eendaagse vakantietrip naar Valencia

Persbericht

Een dag naar Valencia met de Rode Kruisvlucht van KLM

Het Nederlandse Rode Kruis organiseert samen met de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) zaterdag 20 september  de jaarlijkse dagtocht naar het Spaanse Valencia voor chronisch zieken en gehandicapten. De 59 gasten vliegen in één dag heen en weer en krijgen onder meer een wandeling door het centrum van de stad onder begeleiding van een gids en een uitgebreide lunch. Voor veel gasten is deze trip een bijzondere ervaring, omdat een dag van huis of op vakantie voor hen niet vanzelfsprekend is.

De Rode Kruisvlucht wordt dit jaar alweer voor de 44e keer georganiseerd. Speciaal voor deze dagtocht stelt KLM een volledig vliegtuig en bemanning ter beschikking. Camiel Eurlings, President-directeur van KLM:  "Ieder jaar werken onze crew en begeleiders graag mee aan deze bijzondere vlucht. Het is immers dankbaar om elke keer weer andere gasten van het Rode Kruis een onvergetelijke dag in Valencia te bezorgen."

Gijs de Vries, directeur van het Nederlandse Rode Krui: "Dankzij de bijdrage van KLM kunnen we deze mooie traditie voortzetten en kunnen gasten voor wie zelfstandig reizen vaak onmogelijk is, een bijzondere dag beleven.We wensen daarom onze gasten, hun begeleiders en natuurlijk ook de vrijwilligers een fantastische dag in Valencia."

Het Nederlandse Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis verzorgt al jaren speciale vakanties voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Deze vakanties worden mede mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers. Ook naar Valencia gaat een groep van ruim 35 Rode Kruis vrijwilligers mee, waaronder twee artsen en zes verpleegkundigen. Zij kunnen de gasten tijdens de dagtocht de juiste zorg bieden en zo de dag tot een onvergetelijke ervaring maken. 

De reis gaat dit jaar voor de vierde keer naar Valencia. Eerdere reisden de Rode Kruis-gasten naar onder andere Orlando, Wenen, Mallorca, Praag, Dublin en Parijs.  


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
--------------------------------------------------------------------
Voor meer informatie of een foto van de vakantiegangers in Valencia kunt u contact opnemen met Karen de Jager, persvoorlichter van het Nederlandse Rode Kruis, Mobiel: +31 (6) 22 698341 Mail: Karendejager@planet.nl