Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten Gift voor goede doel via collecte-app
16 juni 2014 |

Gift voor goede doel via collecte-app

Rode Kruis test nieuwe manier van doneren tijdens landelijke collecteweek

Tijdens de jaarlijkse collecte van het Rode Kruis wordt deze week een nieuwe manier van doneren getest. Naast de klassieke, contante donatie in de collectebus is het ook mogelijk om via de collecte-app de hulporganisatie te ondersteunen. 2014 geldt als een pilotjaar, om te kijken hoe de app zowel voor de collectant als de donateur in de praktijk bevalt.

"We merken dat mensen steeds minder contant geld op zak hebben. Dus zoeken we continu naar nieuwe manieren om hen in dat geval toch in staat te stellen om te geven. Als deze app een succes wordt gaan we die volgend jaar breed inzetten bij de landelijke collecte," aldus Frank Kempers, Manager Collecte Organisatie bij het Rode Kruis.

De collectant downloadt de collecte-app op zijn eigen mobiele telefoon. Wanneer iemand aan de deur geen contant geld in huis heeft, kan deze persoon eenmalig zijn of haar 06-nummer en het giftbedrag invullen in de app. De donateur krijgt direct een SMS met de vraag de donatie te bevestigen. De ontwikkeling van de app is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen Rode Kruis Collecteweb (STB Automatisering) en GeefMobiel (CM Mobile/VFI). 

Van 15 tot en met 21 juni gaan bijna 30.000 collectanten van het Rode Kruis de straat op en langs de deuren om geld te werven hulpactiviteiten in binnen- en buitenland.  Kijk voor meer informatie over de collecteweek op de website van het Rode Kruis.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Neem voor meer informatie contact op met Hanna Emmering, woordvoerder van het Rode Kruis, 06-51840708 of hemmering@redcross.nl.