Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten Het Oranje Kruis en het Rode Kruis zetten stap in harmonisering EHBO
26 juli 2013 |

Het Oranje Kruis en het Rode Kruis zetten stap in harmonisering EHBO

Eenvoudige en eenduidige uitgangspunten en direct uitvoerbare handelingen zijn voor de burger van belang. Onnodige drempels tussen certificeringssystemen worden weggenomen.

Iedereen kan bijdragen bij een ongeval erger te voorkomen. Om dit te ondersteunen willen Het Oranje Kruis en het Rode Kruis, in de nabije toekomst, samen met andere organisaties die dit onderschrijven, zoveel mogelijk belemmeringen wegnemen. Gerechtvaardigde kwaliteitseisen worden daarbij gehandhaafd.

De eerste hulp wereld kenmerkt zich door een verscheidenheid aan opleidingen en certificering. De twee grootste organisaties op dit gebied, Het Oranje Kruis en het Nederlandse Rode Kruis, hebben weliswaar ieder een eigen certificeringsstelsel, maar zien beide de noodzaak van eenduidige richtlijnen voor de lekenhulpverlener, ongeacht het diploma dat men bezit. Ook over de inhoud van de Eerste Hulp is men het eens. Beide organisaties hebben onlangs afspraken gemaakt over de stapsgewijze uitbreiding van doorstromingsmogelijkheden  van diplomahouders in het systeem van de andere organisatie.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Merlijn Stoffels, woordvoerder van het Nederlandse Rode Kruis, mstoffels@redcross.nl, 070-4455728 of 06-54918481, of Annet de Voogd woordvoerder van het Oranje Kruis devoogda@ehbo.nl, 06-34 10 57 89