Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten Mappa Mondo verder onder vlag van ExperTcare KiZo kinderverpleging
16 oktober 2015 |

Mappa Mondo verder onder vlag van ExperTcare KiZo kinderverpleging

Op dinsdag 13 oktober ondertekenden Gijs de Vries, directeur van Het Rode Kruis, en Bart Mulder, directeur van ExperTcare /KiZo kinderverpleging, het contract van de overname van de Mappa Mondo huizen. De drie Mappa Mondo huizen van het Rode Kruis (in Rijswijk, Waalre en Wezep) komen daarmee per 1 januari 2016 definitief in handen van ExperTcare/KiZo kinderverpleging. Met ExperTcare/KiZo kinderverpleging als overnamepartner van Mappa Mondo wordt de dienstverlening in de gespecialiseerde kinderverpleging gecontinueerd èn verbreed.

Vertrouwen

Door het bieden van zowel woon- en logeeropvang als thuiszorg, maar ook het verder ontwikkelen van andere vormen van kindzorg, wordt aan zieke kinderen en hun ouders continuïteit van zorg geboden. "Wij hebben er het volste vertrouwen in dat ExperTcare/KiZo kinderverpleging de zorg van de Mappa Mondo huizen zal voortzetten. Zij hebben de expertise in huis om de continuïteit te waarborgen en delen onze passie voor het helpen van hen die hulp of zorg nodig hebben" zegt Gijs de Vries, directeur van het Rode Kruis. In de komende periode zal ExperTcare/KiZo kinderverpleging nader kennismaken met medewerkers, ouders en vrijwilligers in Mappa Mondo.

Intensieve Kindzorg

ExperTcare/KiZo kinderverpleging is een thuiszorgorganisatie die ruim tien jaar actief is op het terrein van intensieve kindzorg. De organisatie heeft specifieke ervaring met 24-uurszorg aan kinderen met een levensbedreigende of chronische ziekte. ExperTcare/KiZo kinderverpleging is, net als Mappa Mondo, lid van VGVK, de branchevereniging Gespecialiseerde Verpleegkundige Kindzorg.

Noodhulp

Het Rode Kruis is in 1994 begonnen met Mappa Mondo, omdat er een gebrek aan goede hulp en zorg was voor zeer kwetsbare kinderen die 24-uurs zorg nodig hadden en maar niet meer in een ziekenhuis hoeven  te  verblijven. Tegenwoordig zijn er meerdere vergelijkbare zorgaanbieders en is het aanbod van zorg toegenomen, zoals kinderthuiszorg en verpleegkundige kinderdagverblijven. Ook heeft de overheid deze unieke zorg inmiddels geborgd in het reguliere aanbod. Dit betekent dat deze vorm van hulpverlening anno 2015 minder goed past bij het Rode Kruis als noodhulporganisatie.

/hulp-in-nederland/Activiteiten/mappa-mondo/

 

Neem voor meer informatie contact op met Sandra van Houten, persvoorlichter a.i. van het Nederlandse Rode Kruis via 070 – 4455 666 of persvoorlichting@redcross.nl