Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten Nieuwe bestuursleden Rode Kruis
7 juni 2014 |

Nieuwe bestuursleden Rode Kruis

De Ledenraad van het Nederlandse Rode Kruis heeft vandaag tijdens haar vergadering ingestemd met de benoeming van Geke Faber en Kirsten van den Hul in het verenigingsbestuur van de noodhulporganisatie. Als jongerenbestuurslid is Liu Liu benoemd; zij studeert geneeskunde aan de Universiteit Leiden.

 

Zijne Hoogheid Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, van Vollenhoven is door de Ledenraad bij de Kroon voorgedragen voor benoeming tot vicevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.

 

Geke Faber is Burgemeester van Zaanstad en voorzitter van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Zij bekleedt daarnaast diverse andere functies in het veiligheidsdomein. Zo is zij voorzitter van het Instituut Fysieke Veiligheid en van het Veiligheidsberaad. Ook is Geke Faber voorzitter van de Raad van Toezicht van het Reumafonds.

 

Kirsten van den Hul is columniste en auteur. Zij volgde Oost-Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam en Arabische taal- en letterkunde aan de Universiteit Tunis El Manar in Tunesië. Zij adviseert organisaties als de NOS, Nike en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, op het gebied van cultuur, diversiteit, communicatie en verandering. In 2013 won zij de Joke Smit Prijs, de tweejaarlijkse regeringsprijs voor Emancipatie.

 

Liu Liu volgt naast haar studie Geneeskunde het Leiden Leadership Programma, een masterprogramma voor honours studenten gericht op de ontwikkeling van leiderschapskwaliteiten. Zij werkt ook voor de Kleine Consultant, een non-profit strategie consultancy gerund door studenten. Het Nederlandse Rode Kruis heeft in haar verenigingsbestuur twee jongerenbestuursleden.

 

Jaarverslag

De Ledenraad heeft vandaag ook ingestemd met het jaarverslag van het Nederlandse Rode Kruis over 2013. Een jaar dat internationaal vooral in het teken stond van de hulpverlening in Syrië en op de Filipijnen na de tyfoon Haiyan. In Nederland werd onder andere hard gewerkt aan het vergroten van EHBO-kennis onder het publiek en de promotie van de Rode Kruis EHBO app. Grote evenementen waar het Rode Kruis onder andere actief was, waren de Vierdaagse van Nijmegen en de inhuldiging van koning Willem-Alexander. Het Rode Kruis sloot 2013 af met een positief exploitatieresultaat van 1 miljoen euro, waarvan een deel besteed zal gaan worden aan de innovatie van hulpverlening. Het jaarverslag is vanaf vandaag te vinden op de website van het Rode Kruis, www.rodekruis.nl/resultaten/jaarverslagen/jaarverslag-2013.

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
--------------------------------------------------------------------
Neem voor meer informatie contact op met Eva Smits, woordvoerder van het Nederlandse Rode Kruis, 06-20959478, esmits@redcross.nl.