Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten Nieuwe kleding voor vrijwilligers Rode Kruis
26 december 2015 |

Nieuwe kleding voor vrijwilligers Rode Kruis

​Helly Hansen zorgt met ontwerp voor sportieve uitstraling

De vrijwilligers van het Rode Kruis worden in 2016 geleidelijk in nieuwe kleding gestoken. De huidige Rode Kruis kledij dateert van 1999 en was nodig aan vervanging toe. De nieuwe outfit is comfortabeler, eigentijds, heeft een dameslijn en is waterdicht ademend. Helly Hansen heeft gezorgd voor het sportieve ontwerp. 

Kleding

Het standaard EHBO-tenue bestaat uit een jas, een broek, een fleecevest en een polo met korte mouw. Daarnaast zijn extra items beschikbaar, zoals een pet, bodywarmer, werkschoenen en thermo-ondergoed. Voor de EHBO-biketeams zijn er fietshelmen, maar ook een aparte broek, die beter geschikt is voor gebruik op de fiets.

De nieuwe kleding is niet van kleur veranderd. De huidige lichtgrijze broek is wel donkergrijs geworden. Daarnaast is de accentkleur lichtblauw toegevoegd, beiden in lijn met de nieuwe huisstijl (2013) van de organisatie. De kleding wordt geleverd door Company2Wear.

Vrijwilligers

Meer dan 3000 vrijwilligers vulden met veel animo een speciale kledingenquête in. Bij het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met hun wensen. Zo heeft de nieuwe jas op veler verzoek een binnenzak en een speciale lus waar portofoons aan bevestigd kunnen worden. Ook de organisatielogo's op de zijkant van mouwen en broekspijpen, voor herkenbaarheid van opzij, vonden vrijwilligers belangrijk. Op basis van een draagtest voor en door vrijwilligers is de kleding verder aangepast en verbeterd. Criteria als kwaliteit, duurzaamheid en pasvorm waren daarbij leidend.

Noodhulp

Het Nederlandse Rode Kruis is in 1867 opgericht als vrijwilligersorganisatie en heeft tienduizenden vrijwilligers verspreid over heel Nederland. Zij zetten zich in voor mensen in directe nood, door te helpen bij de evacuatie, opvang of EHBO in geval van een ramp, calamiteit of evenement. Sinds september 2015 is het Rode Kruis ook nauw betrokken bij de opvang van vluchtelingen in Nederland. Dit doet zij door ondersteuning op noodlocaties, EHBO aan vluchtelingen, inname en distributie van kleding via Welkom Winkels en het herstellen van contact met familie door te helpen bij opsporing of telefoon gesprekken te organiseren. 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanna Emmering, woordvoerder van het Rode Kruis, mailen naar persvoorlichting@redcross.nl of bellen via 0651840708.