Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten Chronisch zieken en gehandicapten op eendaagse vakantietrip naar Valencia
28 september 2013 |

Chronisch zieken en gehandicapten op eendaagse vakantietrip naar Valencia

Het Nederlandse Rode Kruis organiseert samen met de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) zaterdag 28 september  de jaarlijkse dagtocht naar het Spaanse Valencia voor chronisch zieken en gehandicapten. De 69 gasten vliegen in één dag heen en weer en krijgen onder meer een korte sightseeing per bus door de stad en een excursie naar de Stad van Kunst en Wetenschappen. Voor veel gasten is deze trip een bijzondere ervaring, omdat een dag van huis of op vakantie voor hen niet vanzelfsprekend is.

De Rode Kruisvlucht wordt dit jaar alweer voor de 43e keer georganiseerd. Speciaal voor deze dagtocht stelt KLM een volledig vliegtuig en bemanning ter beschikking. Camiel Eurlings, President-directeur van KLM:  "Ook dit jaar werken onze crew en begeleiders graag mee om de gasten van het Rode Kruis een onvergetelijke dag in Valencia te bezorgen."

Volgens Suzanne Laszlo, plaatsvervangend directeur van het Nederlandse Rode Kruis, is deze dagtocht naar Spanje een unieke ervaring voor de vakantiegangers. "Voor de gasten die we vandaag meenemen is zelfstandig reizen onmogelijk geworden, sommige vliegen zelfs voor het eerst in hun leven. We wensen daarom onze gasten, hun begeleiders en natuurlijk ook de vrijwilligers een fantastische dag naar Valencia toe.

Het Nederlandse Rode Kruis
Het Nederlandse Rode Kruis verzorgt al jaren speciale vakanties voor mensen die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen. Deze vakanties worden mede mogelijk gemaakt dankzij de vele vrijwilligers. Ook naar Valencia gaat een groep van ruim 35 Rode Kruis vrijwilligers mee, waaronder twee artsen en zes verpleegkundigen. Zij kunnen de gasten tijdens de dagtocht de juiste zorg bieden en zo de dag tot een onvergetelijke ervaring maken. 

De reis gaat dit jaar voor de derde keer naar Valencia. Eerdere reisden de Rode Kruis-gasten naar onder andere Orlando, Wenen, Mallorca, Praag, Dublin en Parijs.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie of een foto van de vakantiegangers in Valencia kunt u contact opnemen met Irvy Boogaard, persvoorlichter van het Nederlandse Rode Kruis, Mobiel: +31 (6) 22 14 50 53 Mail: iboogaard@redcross.nl