Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten Opbrengst fotoveiling naar veilige scholen voor kinderen
17 september 2014 |

Opbrengst fotoveiling naar veilige scholen voor kinderen

Fotograaf Raymond Rutting wil met veiling iets terug doen

Donderdag 18 september wordt een groot deel van de foto´s van de overzichtstentoonstelling ´The Art of News #2´geveild in Museum Hilversum. Met de opbrengst wil fotograaf Raymond Rutting iets terug doen voor de mensen wiens leven hij in beeld heeft gebracht. Rutting fotografeert al dertig jaar en reisde de hele wereld over om het internationale nieuws in beeld te brengen. Zijn foto's verschenen onder ander in de Volkskrant, National Geographic, New York Times en The Guardian. Hij wil met zijn foto's niet alleen een verhaal vertellen maar ook daadwerkelijk een verschil maken.

Veiling

Raymond Rutting zal op 18 september een inspirerend verhaal vertellen begeleid met prachtige, indringende foto's. Jop Ubbens, van Christie´s Amsterdam veilt de foto's. De opbrengst van deze veiling gaat volledig naar het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds, speciaal opgericht om mensen beter voor te bereiden op rampen. Met steun van het Fonds is het Rode Kruis al actief voordat een ramp zich voordoet en kan daardoor levens redden en schade en leed voorkómen.

Safe Schools

De opbrengst draagt bij aan het 'Safe Schools' project in Indonesië en Haïti van het Rode Kruis Prinses Margriet Fonds. Het project 'Safe Schools' zorgt ervoor dat zowel de school als het kind voorbereid zijn op deze noodsituaties. Een natuurramp kan een grote impact hebben op een kind. Verlies van een dierbare en enorme schade aan het huis, leiden er vaak toe dat een kind de school verlaat om te gaan werken. Ook heeft het psychologisch veel consequenties.

The Art of News #2

In de tentoonstelling The Art of News #2 toont Raymond Rutting naast nieuws-  en portretfoto's ook reis- en natuurfoto's.  De tentoonstelling is t/m 21 september gratis in Museum Hilversum te zien.

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Voor een interview met Raymond Rutting kunt u contact opnemen met Esther Vriesendorp, woordvoerder Nederlands Rode Kruis, via EVriesendorp@redcross.nl of +31 6 51 61 30 50