Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten Prinses Margriet ontvangt President en hulpverleners Syrische Rode Halve Maan
5 juni 2013 |

Prinses Margriet ontvangt President en hulpverleners Syrische Rode Halve Maan

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden ontvangt op vrijdagmiddag 7 juni op Paleis Noordeinde de President van de Syrische Rode Halve Maan, dr. Abdul Rahman Attar, en enkele Syrische vrijwillige hulpverleners. De Prinses doet dit in haar hoedanigheid van erevoorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. Tijdens dit bezoek zal dr. Attar samen met het Nederlandse Rode Kruis aandacht vragen voor het humanitaire drama dat zich op dit moment afspeelt in Syrië.
 
De Syrische Rode Halve Maan is de zustervereniging van het Nederlandse Rode Kruis en neemt het merendeel van de hulpverlening in het land voor haar rekening. De 11.000 vrijwilligers van de hulporganisatie verlenen onder meer eerste hulp en zorgen voor de distributie van drinkwater, voedsel, hygiënepakketten, dekens en matrassen. Ook zorgen zij in veel gevallen voor de distributie van voedsel en hulpgoederen van de Verenigde Naties en het World Food Program. Twintig hulpverleners kwamen tot nu toe, sinds het uitbreken van het conflict in Syrië, tijdens de hulpverlening om het leven. Het Nederlandse Rode Kruis voert sinds februari 2012 actie ter ondersteuning van de hulpverlening in Syrië en de omliggende landen. Na het afsluiten van de inzamelingsactie van de Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO), heeft het Rode Kruis opnieuw het gironummer 6868 geopend.
 
Dr. Attar brengt een kort bezoek aan Nederland en voert onder andere gesprekken op het Ministerie van Buitenlandse Zaken en met de Vaste Kamercommissie. Zaterdag 8 juni spreekt hij de Ledenraad van het Nederlandse Rode Kruis in Utrecht toe. 
 
Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
(Audio)visuele media kunnen aan het begin van de ontmoeting kort opnamen maken. Geaccrediteerde media krijgen bericht en kunnen zich om 14.30 uur melden bij de ingang van Paleis Noordeinde aan de prinsessenwal. Bij grote belangstelling bestaat de mogelijkheid dat er een poolregeling wordt ingesteld. (Audio)visuele media kunnen om 15:00 uur, aan het begin van de ontmoeting, kort opnamen maken.
 
Accreditatie: tot uiterlijk donderdagmiddag 16.00 uur via rvd.pers.kh@minaz.nl
 
Bij het fotomoment geldt bij veel aanmeldingen een beperkte toelating. U wordt hierover vrijdagochtend per email geïnformeerd.
 
Voor meer informatie
Voor meer informatie kunt contact opnemen met Merlijn Stoffels, woordvoerder van het Nederlandse Rode Kruis via 06-54918481 of 070-4455612 mstoffels@redcross.nl.