Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten Rode Kruis bereidt zich voor op tyfoon Rammasun (Glenda)
15 juli 2014 |

Rode Kruis bereidt zich voor op tyfoon Rammasun (Glenda)

Het oosten van de Filipijnse archipel bereidt zich voor op tyfoon Rammasun, lokaal Glenda genoemd, die naar verwachting later vandaag aan land komt. Het Filipijnse Rode Kruis bereidt zich voor op de impact en is begonnen met het geven van veiligheidsadviezen en storm-updates aan de lokale bevolking.

Een groot netwerk van vrijwilligers staat klaar om, indien nodig, direct hulp te kunnen verlenen of uitdelen. De hulporganisatie heeft noodhulpgoederen op voorraad  om, indien nodig, minstens 20.000 families te kunnen helpen met voedsel, slaapmatten, hygiëne-kits en muskietennetten.

Rammasun is de eerste tyfoon van dit regenseizoen die ook aan land komt, waarschijnlijk in de regio van Bicol op het eiland Luzon. De voorspellingen zijn dat de tyfoon woensdag verder draait richting het noordwesten, over dichtbevolkte gebieden, waaronder Manilla en omgeving.

Het Rode Kruis verwacht dat de kracht van de storm zal afnemen zodra deze boven land komt. Desondanks kan die nog steeds gepaard gaan met windsnelheden tot 120-150 km/uur, extreme valwinden, modderstromen en vloedgolven.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie neem contact op met Hanna Emmering, woordvoerder van het Rode Kruis, 06-51840708 of hemmering@redcross.nl