Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten Rode Kruis opent EHBO-post in Heumensoord
2 oktober 2015 |

Rode Kruis opent EHBO-post in Heumensoord

Het Nederlandse Rode Kruis opent vanmiddag een EHBO-post in Heumensoord, waar de komende tijd 3000 vluchtelingen worden opgevangen. Deze hulpverlening is een aanvulling op de zorg van het Gezondheidscentrum Asielzoekers (GCA).

Het Rode Kruis verleent bij deze EHBO-post in samenwerking met Dokters van de Wereld medische zorg aan de vluchtelingen. De hulpverleners van de organisaties staan 24 uur per dag klaar; er zijn constant twee EHBO-hulpverleners en verpleegkundigen aanwezig. Vanochtend wordt de post ingericht, later vandaag is deze klaar voor gebruik. Dit is de vijfde EHBO-post die het Rode Kruis in Nederland heeft opgezet voor de hulp aan vluchtelingen.

Welkom Winkel
Afgelopen week zijn er in Nijmegen acht locaties geopend waar mensen kleding kunnen brengen voor de vluchtelingen. Na sortering zal deze kleding naar de Welkom Winkel van het Rode Kruis gaan die wordt opgezet nabij Heumensoord.

Bedden
Sinds de komst van vluchtelingen naar Nederland helpen veel Rode Kruis-vrijwilligers in 24 uurs-diensten bij de inrichting en bemensing van de vele tijdelijke opvanglocaties die de afgelopen weken in Nederland zijn geopend. Gisteren zijn er 135 bedden van het Rode Kruis afgeleverd bij een noodopvang in Elst. Een team hulpverleners heeft de bedden opgezet en heeft gezorgd voor de ontvangst van de vluchtelingen. Ook leverde het Rode Kruis 200 bedden aan een noodopvang in een sporthal in Brielle. De hulpverleners zorgen in Brielle ook voor de ontvangst en de eerste hulp voor vluchtelingen.

Vrijwilligers van het Rode Kruis worden in heel Nederland ingezet om te inventariseren welke hulp nodig spook helpen ze bij het bemensen van de Welkom Winkels, die in diverse steden zijn geopend, met het innemen en sorteren van spullen die door de Nederlandse bevolking in groten getale worden gegeven. Meer informatie over het Rode Kruis en de hulp aan vluchtelingen is te vinden op: www.hulpvoorvluchtelingen.nl.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met woordvoerders Iris van Deinse via 06-12894923 of Sandra van Houten via 06-51991590 of mail naar persvoorlichting@redcross.nl.