Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Actueel Pers Persberichten Rode Kruis zet ikbenveilig.nl open voor lekkage na ongeval A73 Limburg
14 januari 2015 |

Rode Kruis zet ikbenveilig.nl open voor lekkage na ongeval A73 Limburg

Het Nederlandse Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl geopend naar aanleiding van de lekkage op de A73 in Limburg. 

Een tankauto is daar aangereden en lekt zoutzuur. Achter de tankauto is een file ontstaan van een onbekend aantal auto's. Via de website kunnen mensen die door het ongeval in de file terechtgekomen zijn of mensen die in de omgeving van dit gebied wonen aan hun naasten laten weten dat ze in veiligheid zijn. De hulporganisatie roept getroffenen op zich te registreren bij de website, zodat familie en vrienden niet onnodig in onzekerheid hoeven te verkeren.

Slachtoffers kunnen via hun smartphone direct een persoonlijk bericht op de site Ikbenveilig.nl plaatsen en dit verspreiden via hun Facebook-, Twitter-, of LinkedIn-account. Tegelijkertijd kunnen verwanten, ook zonder toegang tot sociale media, op de site zoeken naar een bericht van de getroffene. Dit kan op basis van persoonlijke informatie, zoals naam, geboortedatum en e-mailadres, die het slachtoffer bij de registratie beschikbaar stelt. Hierdoor weten verwanten dat de informatie betrouwbaar is. Informatie over andere slachtoffers blijft afgeschermd, en is dus alleen per individu, met kennis van specifieke persoonlijke informatie, toegankelijk. Zo blijft de privacy van slachtoffers gewaarborgd.

Rode Kruis hulpverleners van het SIGMA-team zijn ter plaatse en ondersteunen de medische hulpdiensten.  Het is de derde keer dat het Rode Kruis in Nederlands ikbenveilig.nl bij een calamiteit inzet. De website werd gelanceerd naar voorbeeld van vergelijkbare sites in Amerika en Australië.

​---------

Noot voor redactie, niet voor publicatie

Neem voor meer informatie contact op met Esther Vriesendorp, woordvoerder Nederlands Rode Kruis, via EVriesendorp@redcross.nl of +31 6 51 61 30 50